Aktuellt

  face outTM

                   ART & MEDIA

Nytt galleri och veteran i kraft

 

Har fått många frågor om varför jag inte ställer ut mina konstföremål. Den frågan har nu fått ett svar i och med att jag öppnat ett Galleri på min hemsida. Under åren har det blivit flera olika varianter/konstarter

och på sidan kan man läsa vad och varför. Och veteran i kraft är jag ännu. 


Läs mer

    Copyright ©

        AKTUELLT

Nytt galleri och veteran i kraft

2019-11-07


För den som är intresserad av mitt nya Galleri klicka HÄR. I övrigt arbetar jag fortfarande med olika veteransysslor. Jag tar även mediauppdrag om någon så önskar, Läs mer om det HÄR

Träorkester klar och mera Veterankraft

2019-08-23

Träorkestern blev fulltalig i sommar när den tredje medlemmen tillkom. Film Faceout. 

Kan man tälja någon figur från en vanlig vedklabb, frågade jag mig en varm dag i sommarstugan för tre år sedan. Ja det kan man kanske, blev svaret. Är musikintresserad och spelar en del själv och trämotivet som jag täljde fram fick då naturligt nog en musikalisk vinkel. I övrigt en del jobb inom Veterankraft och senast som korvgrillare under golfcup. 


Tänkte först ge en lite en liten kort bakgrund till musikmotivet bakom mina träskulpturer. Jag har själv spelat saxofon i ett band när jag kom till Luleå i början av 80-talet. Det var till att börja med en trio men blev sedan ett betydligt större band som åkte runt i minibuss och spelade 40-tals dansmusik i olika byagårdar kring Luleå och i Tornedalen. Vid Sikfesten i Kukkola var vi ett år förband till den betydligt mer kända musikern Ahmado Jarr (Jah) och i Luleå stadspark kompade vi Martin Ljung när han sjöng "Vi ska klara av et både gammal och ung". Så musik och konst är några av mina intressen vid sidan av mitt vardagsjobb. 


Som nämnts tidigare så är jag engegerad i bemanningsföretaget för äldre + 55 Veterankraft i Luleå. Det har jag inte ångrat. Stor valfrihet vad gäller val av jobb, när jag vill arbeta och hur mycket samt att man i slutet av varje månad man jobbat får en timlön. Det innehåller alltså komponenterna valfrihet, social kontakt och stärkt privatekonomi. Ibland kan det bli lite udda jobb, som t ex att vara korvgrillare vid en golfcup som Veterankraft i Luleå anordnar varje sommar, mycket populärt bland spelarna, inte minst grillkorven. 

- Mitt första jobb i oktober 2016 blev att kratta löv på en villatomt hos en äldre dam. Mitt andra uppdrag blev att städa 3 rum och kök, mitt tredje att montera hyllor och mitt fjärde att lära en äldre dam hur en iPad fungerar så att hon kunde skicka mail till sin kompis.


Genom att man är öppen för olika slags uppgifter så kan man avancera till andra slags jobb. Det kan även leda till mera varaktiga uppgifter. Som t ex att ta ett städuppdrag åt ett dataföretag och se till att deras lokaler var rena och snygga. En gång per vecka i ett helt år ägnade jag mig åt kontorsstädning, en erfarenhet rikare.


Inom Veterankraft kan det även dyka upp lite udda arbetsuppgifter och om man har tur kan man t ex få pröva på att vara fotomodell eller annonsförsäljare.Under några månader jobbade jag åt en reklambyrå med telefonförsäljning. Ett annat lite udda uppdrag var att bli ”fotomodell”(se artikel nedan) åt en reklambyrå som i sin tur hade ett stort

byggföretag som kund och som ville ha hjälp med att ta fram ett nytt bildmaterial till ett av deras större byggprojekt. 


Sensmoralen är att lite tålamod och nyfikenhet kan leda till nya möten, ny kunskap och så småningom kanske något riktigt bra uppdrag.

Kundkontakt huvudsyssla i Veterankraft men här fotomodell

2019-10-30


Ibland får man agera fotomodell på uppdrag inom Veterankraft. Foto Nyab

- Konst och andra bildaktiviteter samt även stöd i olika mediafrågor är alltjämt aktuella inom faceout men olika arbeten inom Veterankraft tar alltmer upp min tid. Som bilden ovan antyder så har uppdraget för Veterankraft inneburit att vara fotomodell till företaget NYAB. Här i en artikel på webbsidan Affärer i Norr

 

På senare tid har jag vid sidan av face out arbetat allt mer inom Veterankraft i Luleå och var även företagets först anlitade veteran i Luleå i september 2016. Drygt 2 år har företaget varit i gång och har sedan dess växt mycket och utvecklats på ett bra sätt. Vi är verksamma inom många yrkesområden och arbetar med stort och smått. Både företag och privatpersoner anlitar oss. Under det senaste året har jag själv mest arbetat med kundkontakt per telefon men då och då med olika andra uppdrag som t ex ovan.

 

Textmässigt och i mitt eget företag faceout har jag på senare tid kunnat hjälpa organisationen Hemlösa.se i Stockholm och bildmässigt har jag senast fått ställa ut min digitala konst i världsarvet Gammelstad (läs artikel nedan).   

Mer än 5000 såg utställning i Gammelstad

2017-09-11


Vägg i magasinet med bl.a folkskisset av Leif Nyberg. Foto Face Out.


Sommarens utställning av hantverk och konst, där bland andra Stol&Fiol och FaceOut Art&Media medverkade, sågs av besökare från länder i såväl Europa som Asien. Drygt 5000 besökare kom till Sockenmagasinet från midsommar och till mitten av augusti. FaceOut Art&Media stod för en del av utställningen med bland annat ”Folkskisser”.

– För mig var det första gången, om man inte räknar ”konst i det gröna”, som jag medverkade i en regelrätt utställning med mycket besökare under lång tid. Det var både spännande och lärorikt , säger Leif Nyberg FaceOut Art&Media.


Sockenmagasinet nedanför kyrkan tillhör världsarvet Gammelstad kyrkstad och är välkänt av många turister. Magasinet som tillhör kyrkan är en perfekt lokal med flera rum där hantverk och konst kan ställas ut. Hantverksföretaget Stol&Fiol är värd för lokalen och har bjudit in andra hantverkare och i år även sex konstnärer, varav FaceOut Art&Media är en.


– Ett lysande tillfälle för mig att pröva mina vingar och visa upp mig vilket bland annat speglades i en artikel i tidningen Kuriren.


Digitalt skapad konst med hjälp av olika applikationer (appar) är mitt (Leif Nybergs) verktyg och ett av uttrycken, ritat med tummen i en iPhone, kallar jag ”Folkskisser”. Det är snabba skisser hämtade under korta ögonblick i ”den grå vardagen”. När huvuddragen är nedritade med tummen återstår efterarbete i form av justering och färgsättning. Man kan även se samtliga folkskisser med tillhörande texter på denna länk; FOLKSKISSER.


– Det följer lite förenklat samma sätt att skapa bilder som om man målat en tavla i akryl, olja eller akvarell, men den får ett digitalt särdrag.


I apparna finns olika verktyg i form av olika penslar, färgpalett med möjlighet att blanda, med mera. Det finns olika handverktyg man kan köpa men de flesta folkskisserna är skapade med fingrarna vilket gör att de är unika. Det finns en bakgrund till mitt intresse som börjar med blyertsteckningar i mina dagböcker.

FaceOut's första år gav 13 uppdrag

2017-02-22

Pressträff 2008 i Umeå med bland andra Exportrådets regionansvarige Bengt Högberg och Mats Falck, North Sweden European Office.

Foto Leif Nyberg FaceOut Art & Media.


Företaget FaceOut's första verksamhetsår 2008 gav sammanlagt 13 olika uppdrag. De största kunderna var dels ett projekt kallat DARE med Luleå tekniska universitet och Umeå universitet som projektägare, dels metallforskninginstitutet MEFOS AB och dess stålkonferens Scanmet III. En tredje kund var North Sweden, EU kontor för Norrbotten och Västerbotten.


Läs mer