Aktuellt

  face outTM

                   ART & MEDIA

Våren innebär nya slags uppdrag

 

Långt in i mars månad är det fortfarande snöskottning som är dominerade uppdrag inom Veterankraft. Man kan dock redan nu ana att nya tider är på gång då snön sakta sjunker undan, även om det då och då faller mer. Det är särskilt några slags uppdrag som kommer först under tidig vår

 

Läs mer

        AKTUELLT

Våren innebär nya slags uppdrag

2019-03-21

När det blir vår vill många kunder ha hjälp att putsa fönster. Foto Faceout. 

Mars månad är snart passerad även om snön fortfarande ligger kvar på tak och i omgivningar. När solen tittar fram och temperaturen tappat bort sina minus då börjar kunderna tänka på vad som behöver göras i hem och på fastighet. Tvätta fönster är ett stort behov på vårkanten liksom att beskära fruktträd. 

Tidiga uppdrag kan ha med trädgård att göra, som t ex att kratta löv, rensa ur

rabatter och beskära fruktträd. Vårstädning och fönsterputsning i privata hem är andra sådana exempel. Montagejobb och snickerier om man har den yrkesbakgrunden och flera andra arbetsuppgifter efterfrågas. Våren är ett lysande tillfälle att börja sin karriär inom Veterankraft.


- Som ny veteran är det ett alldeles utmärkt tillfälle att pröva på något enkelt uppdrag. Det kan kännas lite pirrigt att ta kontakt med en kund första gången, men sedan upptäcker man hur bra det var att komma ut och komma igång, säger Leif Nyberg som arbetat arbetat 2,5 år inom Veterankraft.


Man kanske inte kan vänta sig att få något arbete som motsvarar ens tidigare yrke men genom att vara öppen och aktiv, prova på olika enklare jobb från början, så kan det bli riktigt bra i slutänden.


- Mitt första jobb i oktober 2016 blev att kratta löv på en villatomt hos en äldre dam. Det var att samla löven och fyllla ett antal plastsäckar som jag placerade strategiskt på vägkanten för någon som skulle hämta och borttransportera. Så bjöds jag på kaffe, hembakade bullar och trevligt prat. Mitt andra uppdrag blev att städa 3 rum och kök, mitt tredje att montera hyllor och mitt fjärde att lära en äldre dam hur en iPad fungerar så att hon kunde skicka mail till sin kompis.


Genom att man är öppen för olika slags uppgifter så kan man avancera till andra slags jobb. Det kan även leda till mera varaktiga uppgifter.


- Jag fick erbjudande om att ta ett städuppdrag åt ett dataföretag och se till att deras lokaler var rena och snygga. En gång per vecka ägnade jag två timmar till att putsa och feja i ett ganska stort kontor med ett tiotal arbetsplatser och två konferensrum liksom kök och toaletter. I ett helt år ägnade jag mig åt kontorsstädning, en erfarenhet rikare.


Inom Veterankraft kan det även dyka upp lite udda arbetsuppgifter och om man har tur kan man t ex få pröva på att vara fotomodell eller annonsförsäljare.


- Ja under några månader jobbade jag åt en reklambyrå med telefonförsäljning av annonser på byråns webbsida med direkt kundkontakt. Ett annat lite udda uppdrag var att bli ”fotomodell”(se artikel nedan) åt en reklambyrå som i sin tur hade ett stort byggföretag som kund och som ville ha hjälp med att ta fram ett nytt bildmaterial till ett av deras större byggprojekt. Där fick jag möjlighet att följa en fotograf och vara ”modell” iklädd byggföretagets arbetskläder. Det bildmaterialet börjar synas i företagets marknadsföring och där får jag alltså vara med och bidra med mig själv i olika situationer.


Sensmoralen är att lite tålamod och nyfikenhet kan leda till nya möten, ny kunskap och så småningom kanske något riktigt bra uppdrag.

Kundkontakt huvudsyssla i Veterankraft men här fotomodell

2019-10-30

Ibland får man agera fotomodell på uppdrag inom Veterankraft. Foto Nyab

- Konst och andra bildaktiviteter samt även stöd i olika mediafrågor är alltjämt aktuella inom faceout men olika arbeten inom Veterankraft tar alltmer upp min tid. Som bilden ovan antyder så har uppdraget för Veterankraft inneburit att vara fotomodell till företaget NYAB. Här i en artikel på webbsidan Affärer i Norr

 

På senare tid har jag vid sidan av face out arbetat allt mer inom Veterankraft i Luleå och var även företagets först anlitade veteran i Luleå i september 2016. Drygt 2 år har företaget varit i gång och har sedan dess växt mycket och utvecklats på ett bra sätt. Vi är verksamma inom många yrkesområden och arbetar med stort och smått. Både företag och privatpersoner anlitar oss. Under det senaste året har jag själv mest arbetat med kundkontakt per telefon men då och då med olika andra uppdrag som t ex ovan.

 

Textmässigt och i mitt eget företag faceout har jag på senare tid kunnat hjälpa organisationen Hemlösa.se i Stockholm och bildmässigt har jag senast fått ställa ut min digitala konst i världsarvet Gammelstad (läs artikel nedan).   

Mer än 5000 såg utställning i Gammelstad

2017-09-11


Vägg i magasinet med bl.a folkskisset av Leif Nyberg. Foto Face Out.


Sommarens utställning av hantverk och konst, där bland andra Stol&Fiol och FaceOut Art&Media medverkade, sågs av besökare från länder i såväl Europa som Asien. Drygt 5000 besökare kom till Sockenmagasinet från midsommar och till mitten av augusti. FaceOut Art&Media stod för en del av utställningen med bland annat ”Folkskisser”.

– För mig var det första gången, om man inte räknar ”konst i det gröna”, som jag medverkade i en regelrätt utställning med mycket besökare under lång tid. Det var både spännande och lärorikt , säger Leif Nyberg FaceOut Art&Media.


Sockenmagasinet nedanför kyrkan tillhör världsarvet Gammelstad kyrkstad och är välkänt av många turister. Magasinet som tillhör kyrkan är en perfekt lokal med flera rum där hantverk och konst kan ställas ut. Hantverksföretaget Stol&Fiol är värd för lokalen och har bjudit in andra hantverkare och i år även sex konstnärer, varav FaceOut Art&Media är en.


– Ett lysande tillfälle för mig att pröva mina vingar och visa upp mig vilket bland annat speglades i en artikel i tidningen Kuriren.


Digitalt skapad konst med hjälp av olika applikationer (appar) är mitt (Leif Nybergs) verktyg och ett av uttrycken, ritat med tummen i en iPhone, kallar jag ”Folkskisser”. Det är snabba skisser hämtade under korta ögonblick i ”den grå vardagen”. När huvuddragen är nedritade med tummen återstår efterarbete i form av justering och färgsättning. Man kan även se samtliga folkskisser med tillhörande texter på denna länk; FOLKSKISSER.


– Det följer lite förenklat samma sätt att skapa bilder som om man målat en tavla i akryl, olja eller akvarell, men den får ett digitalt särdrag.


I apparna finns olika verktyg i form av olika penslar, färgpalett med möjlighet att blanda, med mera. Det finns olika handverktyg man kan köpa men de flesta folkskisserna är skapade med fingrarna vilket gör att de är unika. Det finns en bakgrund till mitt intresse som börjar med blyertsteckningar i mina dagböcker.

FaceOut's första år gav 13 uppdrag

2017-02-22

Pressträff 2008 i Umeå med bland andra Exportrådets regionansvarige Bengt Högberg och Mats Falck, North Sweden European Office.

Foto Leif Nyberg FaceOut Art & Media.


Företaget FaceOut's första verksamhetsår 2008 gav sammanlagt 13 olika uppdrag. De största kunderna var dels ett projekt kallat DARE med Luleå tekniska universitet och Umeå universitet som projektägare, dels metallforskninginstitutet MEFOS AB och dess stålkonferens Scanmet III. En tredje kund var North Sweden, EU kontor för Norrbotten och Västerbotten.


Läs mer